Zo hé, heet man!

Zomer in Nederland. Zo zit je onder een dekentje en een warmtelamp, zo zweet je de tent uit

Op deze hete zomerdagen weet ik nooit wat ik wil drinken. En wat gebeurt er toch met je eetlust? Zelfs bbq-en lijkt op die héle hete dagen niet heel aantrekkelijk.

Persoonlijk heb ik alleen nog maar trek in watermeloen. Gelukkig vond ik een lekker recept met deze verkoelende dorstlesser en deel deze graag hier. Scroll naar beneden voor de ingrediënten en recept.


Lichaamstemperatuur

Naast de buitentemperatuur produceert je eigen lichaam ook nog zelf warmte. Gelukkig maar, anders was het wel echt afzien in de wintermaanden. Om te voorkomen dat je lijf oververhit raakt ga je zweten. Het is de bedoeling dat je zweet op de huid verdampt en dat je daarmee je lichaam afkoelt.

Je kunt wel anderhalve liter zweet per uur verliezen. Drinken dus! Maar als je net als ik niet van nature een makkelijke drinker bent valt dat niet altijd mee. Deze tips helpen je een warme dag door:

Zet een grote kan met water (met vruchten / mint / limoen / komkommer) in het zicht. Iedere keer wanneer je de kan ziet staan herinnert dit jou eraan dat je moet drinken. Je kunt ook een timer zetten.

2 liter water (of ander vocht) is al snel 10 glazen. Na 3 glazen water met komkommer heb ik het wel gezien. Zorg voor afwisseling voor je smaakpalet. Dat houdt het ook voor de moeilijke drinker leuk.

Drink warm – lauwe drank. Koud drinken verkoelt wel heel even kort maar je bloedcellen krimpen ineen en houden daarmee juist warmte vast. Averechts effect dat je wilt vermijden.

Vermijd liever super zoete drankjes. Suiker moet worden afgebroken in je lichaam. Dit genereert… juist: energie = warmte… duhuh, dat wilde je dus niet!

Drink geen alcohol op het heetst van de dag. Naast het feit dat alcohol gecombineerd met in de zon zitten kan leiden tot een flink delirium, werkt alcohol vochtafdrijvend. Je verliest extra vocht doordat je steeds moet plassen terwijl je het vocht juist nodig hebt om te zwéten.

Zet zelf Ice Tea. Dus niet die uit een pak maar zelf maken van verse theeblaadjes. Echt ontzettend makkelijk en superlekker! In LEEF magazine van juli 2020 vind je een heel artikel over thee en recepten voor home made Ice Tea. LEEF magazine download je hieronder:

Leef Magazine nummer 1

Download 'm hier!

Send download link to:

Leef magazine #1

Drink ik wel genoeg?

Niet iedereen krijgt spontaan dorst. Zelfs niet wanneer je eigenlijk te weinig drinkt. Je moet dus andere signalen in de gaten houden of je wel genoeg vocht binnenkrijgt.

Wanneer je minder plast dan normaal of je urine donker van kleur, dan heb je te weinig gedronken. De kans bestaat dat je uitdroogt. Meer drinken dus, ook al heb je geen dorst. Minstens drie keer per dag plassen is het minimale vereiste voor een gezonde nier / blaas / vocht regulatie.

Een lekker recept met watermeloen:

voor 4 personen
300 gr gewassen spinazie
150 gr rucola
een halve watermeloen in stukjes
3 rode uien in ringen
200 gr feta in blokjes (optioneel)
50 gr blanke amandelen gehakt
2 flinke lepels balsamicoazijn
peper en zout naar smaak
2 takjes verse munt, de blaadjes, fijngesneden

Verdeel de spinazie en rucola over vier borden. Verdeel hierover de ingrediënten, afmaken met zout en peper, balsamicoazijn erover en afmaken met de verse munt.

Wanneer je deze salade mee wilt nemen als lunch of tussendoortje zou ik de watermeloen en dressing apart verpakken. Zo blijft de spinazie en rucola knapperig tot je er op gaat aanvallen.

Wil je meer lezen?

Op de website van De Afval Academy vind je veel artikelen over gezonde voeding, het maken van bewuste keuzes, en leuke gratis downloads en video’s met tips en tricks. Nieuwsschierig? Klik op de school hieronder!

Heb je overgewicht en wil je (weer) gaan afvallen? Ik kan je helpen. Lees hier mijn verhaal:

Wat maakt mijn coaching anders dan die van iedere andere voedingscoach ?

Ik leer vrouwen die al jaren lang iedere dag in strijd zijn met hun overgewicht, hoe zij met succes afvallen en op hun streefgewicht blijven, zodat ze het spiegelbeeld en zelfvertrouwen krijgen én behouden dat ze verdienen.

Ben jij zo’n vrouw? Dan snap ik jouw strijd! Ik weet waar jij het over hebt. Ik was jou! Ik had veel overgewicht, was vanaf mijn jeugd ruim veertig jaar op dieet. Ondertussen had ik altijd een glimlach op mijn gezicht, was altijd bereid iets voor een ander doen. Diep van binnen werd ik echter stilletjes steeds ongelukkiger. Mijn overgewicht zorgde op het laatst voor flinke depressies kan ik je vertellen.

In mijn coachingstraject ontdek je wanneer je “vindt” en wanneer je “voelt” . Voelen zorgt voor bewuste keuzes, lief zijn voor jezelf, lat in zicht leggen. Vinden zorgt voor falen, schuldgevoel, zondigen en neerslachtigheid. Waar kies jij voor? Wil je weten wat ik voor jou kan doen?

Wanneer ik zeg, ik weet waar je het over hebt, dan bedoel ik ook dat ik weet waar je het over hebt. Ik stond waar jij nu staat.

Klik hieronder voor meer informatie over aanpak, duur en tarieven van het volgen van coaching:


Ben je er aan toe om persoonlijk kennis te maken en je vragen rechtstreeks aan me stellen? Maak dan gebruik van mijn aanbod:


Meer lezen? Klik hieronder voor leuke, ontroerende, zinvolle artikelen:

lees je mee over mijn afvalpogingen en onhandige maar wellicht voor jou herkenbare situaties?

Als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en give aways? Schrijf je in:

Als eerste op de hoogte