Spinaziepannenkoeken van volkorenmeel

Een lekker recept van De Afval Academy!

Door het gebruik van volkorenmeel vervangt deze pannenkoek je dagelijkse boterhammetje

200 gram volkorenmeel
250 gram spinazie uit de diepvries,
of vers, een paar handen vol.
ongeveer 500 ml halfvolle melk (mag ook plantaardige melk zijn)
2 eieren (mag je ook weglaten) of aquafaba
½ theelepel zout
olijfolie om in te bakken

Ontdooi de diepvries spinazie en meng alle ingrediënten BEHALVE DE MELK goed door elkaar en blijf kloppen tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. Laat het beslag een minuut of 10 staan. Voeg hierna net zoveel melk toe tot je een mooi vloeibaar beslag hebt.

Als je verse spinazie gebruikt: doe alle ingrediënten in je keukenmachine of gebruik een staafmixer om de spinazie te vermalen, meng alles inclusief de melk, klop\ tot een vloeibaar beslag. Gebruik zoveel melk als nodig, je kunt ook 50% melk en 50% water gebruiken.

Wanneer je veganistisch wilt eten laat je de eieren weg of je voegt een heel klein beetje kikkererwtenvocht toe (aquafaba).

Zodra je beslag mooi vloeibaar is schenk je een heel klein beetje olie in de koekenpan en bak een voor een de pannenkoeken. Het succes van een goede pannenkoek zit m in de hete pan!

Giet een beetje olie in de pan. Laat dit heel heet worden. En dan op hoog vuur het beslag in je pan, vuur lager draaien. De bovenkant van je pannenkoek moet droog worden, dan flip je m om!

Je kunt deze pannenkoeken invriezen. Je kunt ze zelfs eerst beleggen en dan invriezen. Dus bijvoorbeeld besmeren met (zelfgemaakte!) hummus, dan wat gerookte zalm en dille, oprollen en dan invriezen. Zo kan je van tevoren voor meerdere keren je lunch al kant en klaar voorbereiden.

Ik rol ze op en leg ze naast elkaar in een diepvrieszak met ritssluiting. Zo kan ik er zoveel uithalen als ik nodig heb per keer.

Inspiratie:

Geraspte 20+kaas meebakken in de pannenkoek
Beleggen met zelfgemaakte eiersalade of met feta en rauwe ham
Beleggen met reepjes gebakken shoarmavlees van de avond ervoor, met zelfgemaakte knoflooksaus op basis van yoghurt
Spinazie vervangen door geraspte biet (vers of uit een potje)
Spinazie vervangen door geraspte wortel

Lieve groetjes, Gusta

Kijk je nog even verder rond voor leuke downloads, artikelen en meer?
Klik dan op de afbeelding hieronder.

De Afval Academy, daar waar we afvallen nét even anders aanpakken. Met succes!

Herken je dit?

Je baalt van je spiegelbeeld? Je wilt wel weer ‘ns winkelen op de markt in plaats van bij Paprika of Ulla Popken. Zomaar in je badpak aan het strand gaan liggen en naar de sauna gaan. Op ieder willekeurig terras zo in een stoel ploffen zonder na te denken of je er wel in past!

Wat maakt mijn coaching anders dan die van iedere andere voedingscoach ?

Ik leer vrouwen die al jaren lang iedere dag in strijd zijn met hun overgewicht, hoe zij met succes afvallen en op hun streefgewicht blijven, zodat ze het spiegelbeeld en zelfvertrouwen krijgen én behouden dat ze verdienen.

Ben jij zo’n vrouw? Dan snap ik jouw strijd! Ik weet waar jij het over hebt. Ik was jou! Ik had veel overgewicht, was vanaf mijn jeugd ruim veertig jaar op dieet. Ondertussen had ik altijd een glimlach op mijn gezicht, was altijd bereid iets voor een ander doen. Diep van binnen werd ik echter stilletjes steeds ongelukkiger. Mijn overgewicht zorgde op het laatst voor flinke depressies kan ik je vertellen.

Hoe ik dit overwon?  Lees hier mijn verhaal!

In mijn coachingstraject ontdek je wanneer je “vindt” en wanneer je “voelt” . Voelen zorgt voor bewuste keuzes, lief zijn voor jezelf, lat in zicht leggen. Vinden zorgt voor falen, schuldgevoel, zondigen en neerslachtigheid. Waar kies jij voor? Wil je weten wat ik voor jou kan doen?

voor en na situatie nu op streefgewicht succesvol afvallen

Na ruim veertig jaar verschillende diëten en altijd maar lijnen ben ik er uiteindelijk achtergekomen hoe ik goed voor mezelf kan zorgen. Gezond en toch superlekker kan eten. Nu deel ik die kennis graag met jou!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, tips, recepten en give aways?
Schrijf je in:

Als eerste op de hoogte

Alvast voor jou om te lezen, met een lekker recepten voor courgettebrood en zelfgemaakte Ice Tea:

LEEF!

Het eerste magazine van De Afval Academy waarin het ook gaat over heerlijke verse thee, fietsen, doorzetten, goeroetalk en recepten-instinkers. Maak kennis met LEEF! en laat weten wat je er leuk aan vindt!

Leef Magazine nummer 1

Download 'm hier!

Send download link to: