Pannenkoek met appel en kaneel

He, wat is dit nu? Krijg ik toch spontaan trek in appeltaart… maar ja, dat gaat ‘m natuurlijk niet worden. Dinsdagochtend, half 10, wat denk je zelf… Nou, eh, eerlijk? … appeltaart!?

Wat is er aan de hand? Waarom heb ik trek in iets lekkers. En niet alleen in iets lekkers, nee specifiek in appeltaart? Zal wel hormonaal zijn denk ik dan maar. Want er is niet echt iets bijzonders aan de hand. Toch? Hmm, wacht even, toch nog even nadenken. Verveel ik me? Voel ik me alleen? Voel ik me te druk? Vertoon ik uitstel gedrag? Heb ik spanning over iets? Nee toch? Ja toch! Daar zit ie! Ik weet het. Niet heel voor de hand liggend maar zeker aanwezig. Spanning in dit geval.

Oké, dat weet ik nu. Wat ga ik er mee doen? De trek in appeltaart blijft. Schreeuwend in mijn hoofd, mond, neus. De geur van gebakken appels in combinatie met kaneel. OMG. Naar de bakker!!! Nee!! Niet naar de bakker. Ik kan dit ombuigen naar een gezond alternatief. WAT??? Jazeker. De beleving van appeltaart, zonder de overbodige calorieën.

Boekweitpannenkoekjes met appel en kaneel…

Je neemt (voor een hele stapel):

500 gram boekweitmeel (zonder gluten, fijn voor je buik)
300 gram volkoren tarwemeel (mag je ook vervangen door boekweitmeel om het helemaal glutenvrij te houden) of bv volkoren speltmeel.

1300 ml melk. Mag plantaardige melk zijn, of koemelk halfvol of vol. Wat jij lekker vindt.

50 gram (bruine basterd) suiker of een soortgelijke hoeveelheid zoet van Candarel nep suiker of elke andere suiker die je wilt gebruiken.

5 grote stevige appels, geschild, zonder klokhuis en in blokjes
kaneel
snuf zout

Je kunt nog een losse vulling / topping maken van appel, kaneel en (bruine of nep)suiker

Hiervoor hou je wat appelstukjes apart of schil je er een extra. Husselen met kaneel en suiker en voila voor bovenop je pannenkoekje.

Maak een mooi beslag van het meel, bloem, melk, suiker, kaneel en een snuf zout. Is het te dik, dan nog wat melk of water toevoegen. De stukjes appel schep je door het beslag met de kaneel. Het wordt een dik plakkerig beslag. Het lijkt op cakebeslag, misschien nog wel dikker.

Bak kleine dikke pannenkoeken en beleg deze eventueel nog met extra stukjes gesuikerde appel.

Het garen duurt wel even dus eerst op hoog vuur je pan verwarmen, ik veeg alleen met een in olie gedrenkt keukenpapiertje de pan even in en dan het beslag erin, direct je vuur weer lager zetten. En dan wanneer de bovenkant van je pannenkoek droog begint te worden draai je m om. Rustig laten garen anders blijft de binnenkant te klef en ongaar.

Ik had ook nog wat van die aluminium bakjes dus daar heb ik ook nog wat beslag ingegoten, duurde wel lang voordat het gaar was, zeker 30 minuten op 200 graden hete lucht stand, maar op zich ging het prima en je hoeft er niet bij te blijven en je hebt geen pannenkoekenbakgeur in je keuken.

lekker met een mengseltje van blokjes appel, suiker en kaneel

How to use?

Oké het zijn er best veel dus ofwel luchtdicht in een bak in de koelkast bewaren of per stuk invriezen kan prima. Je kunt ze warm of koud eten.

Oh en ze vullen als een malle dus als je er 1 voor je lunch eet met bv een glas melk, nog een halve appel extra geraspt of in blokjes erover heen en eventueel nog een cracker met pindakaas erbij, kan je wel weer even voort denk ik.

Laat je even weten hoe het je vergaan is? Vind je ze lekker, makkelijk te maken? Heb ik aan je zoete én hartige behoefte voldaan?

Lieve groetjes, Gusta

Kijk je nog even verder rond voor leuke downloads, artikelen en meer?
Klik dan op de afbeelding hieronder.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 07740A4E-E7B7-4D19-8A62-766E863C164B-1024x435.png
De Afval Academy, daar waar we afvallen nét even anders aanpakken. Met succes!

Herken je dit?

Je baalt van je spiegelbeeld? Je wilt wel weer ‘ns winkelen op de markt in plaats van bij Paprika of Ulla Popken. Zomaar in je badpak aan het strand gaan liggen en naar de sauna gaan. Op ieder willekeurig terras zo in een stoel ploffen zonder na te denken of je er wel in past!

Wat maakt mijn coaching anders dan die van iedere andere voedingscoach ?

Ik leer vrouwen die al jaren lang iedere dag in strijd zijn met hun overgewicht, hoe zij met succes afvallen en op hun streefgewicht blijven, zodat ze het spiegelbeeld en zelfvertrouwen krijgen én behouden dat ze verdienen.

Ben jij zo’n vrouw? Dan snap ik jouw strijd! Ik weet waar jij het over hebt. Ik was jou! Ik had veel overgewicht, was vanaf mijn jeugd ruim veertig jaar op dieet. Ondertussen had ik altijd een glimlach op mijn gezicht, was altijd bereid iets voor een ander doen. Diep van binnen werd ik echter stilletjes steeds ongelukkiger. Mijn overgewicht zorgde op het laatst voor flinke depressies kan ik je vertellen.


Hoe ik dit overwon?  Lees hier mijn verhaal!

In mijn coachingstraject ontdek je wanneer je “vindt” en wanneer je “voelt” . Voelen zorgt voor bewuste keuzes, lief zijn voor jezelf, lat in zicht leggen. Vinden zorgt voor falen, schuldgevoel, zondigen en neerslachtigheid. Waar kies jij voor? Wil je weten wat ik voor jou kan doen?meer informatieKnop toevoegen

voor en na situatie nu op streefgewicht succesvol afvallen

Na ruim veertig jaar verschillende diëten en altijd maar lijnen ben ik er uiteindelijk achtergekomen hoe ik goed voor mezelf kan zorgen. Gezond en toch superlekker kan eten. Nu deel ik die kennis graag met jou!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen, tips, recepten en give aways?
Schrijf je in:

Als eerste op de hoogte