Goed zo, je bent 2 pakjes boter afgevallen…

De schoolarts kijkt me triomfantelijk aan. Ik ben zes jaar oud en moet wekelijks komen wegen. Ik leer al jong dat eten mijn vijand is. Mijn overgewicht mijn straf. Vanaf dan ben ik ruim veertig jaar op dieet…

Pillen, poeders, shakes, soepen, Weight Watchers, diëtistes, sportschool en personal trainers. Ik heb het allemaal gedaan, ik heb ze allemaal gezien. En niets was succesvol of van lange duur.

Keer op keer gaf ik op en viel ik terug in hetzelfde ongezonde eetpatroon. Het lijkt of met iedere poging het meer energie kost. Soms hou ik het maar een week vol.

De gedachte aan nog een dieet maakt me moedeloos. Verdrietig. Opstandig. Afvallen en aankomen, jaar in jaar uit.

Ik ben Gusta de Jong. Afvalcoach, gewichtsconsulente en ervaringsdeskundige op het gebied van (over-)leven met Obesitas.


Wanneer ik voor de zoveelste keer ruim boven de 100 kilo weeg beland ik in een zware depressie en sluit me van alles en iedereen af. Dit kan zo niet langer. Ik krijg hulp van specialisten en doorloop een ingrijpend traject. Mede ondersteund door een maag-verkleinende operatie.

Met het afvallen verdween mijn stille verdriet eindelijk. Het gat in mijn borst heelde langzaam.

Oh wat had ik dit traject vele jaren eerder willen doen! Al die jaren van hartzeer, eenzaamheid en onzekerheid. Wat zonde van de tijd. Inmiddels heb ik mezelf vergeven en voel me dankbaar. Vanuit mijn ervaring en opgedane kennis kan ik nu anderen helpen en dat vind ik het mooiste om te doen.


Wat je over mij moet weten

Ik weet hoe het is. En dat merk je aan de manier waarop ik met je omga. Liefdevol met een vleugje pit. Anderen omschrijven mij als: betrokken, uniek, empathisch, kundig, oprecht, toegankelijk, positief en motiverend.

Wat is typisch Gusta?

koffie is nooit ver weg…

Ik kan uren over eten praten. Recepten schud ik zo uit mijn mouw.

Mijn humor kan soms wat scherp zijn en ik lach altijd het hardst om mijn eigen grappen.

Ik ben eerlijk en direct maar zéker niet ongevoelig!

Er staat impulsief op mijn voorhoofd.

Ik ben altijd in voor een groot avontuur.

Het woord zondigen komt niet in mijn woordenboek voor.

Mijn levensmotto is:
today is where your book begins!


Mijn visie op afvallen

  • Lijnen is niet het overleven op rauwe worteltjes. 
  • Je moet juist eten om af te vallen. Met de nadruk op juist.
  • Motivatie en wilskracht gaan hand in hand.
  • De cijfers op de weegschaal zijn maar een getal.
  • Zelfkennis is key en afvallen doe je met je hart.

Durf jij een kennismaking aan?

Wil je niets liever dan van je overgewicht af? Laat mij je helpen. Je kunt zelf een afspraak inboeken voor een uur online coaching. Het gesprek is vrijblijvend en gratis. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal.

plan hier onze kennismaking

Je ontvangt een uitnodiging voor een gesprek van ongeveer een uur via Zoom. Hierin maken we kennis. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Ik kijk uit naar je reactie!