Referenties en resultaten

In 2 jaar tijd ben ik maar liefst 58 kilo afgevallen en ben ik stabiel op mijn streefgewicht!
Elisah

Jarenlang kreeg ik een lading vol goedbedoelde adviezen over mij heen van mensen die dachten dat het allemaal zo erg niet was en dat mijn overgewicht wel op te lossen viel.

Want iedereen die geen overgewicht heeft, heeft namelijk wel verhalen over een dochter, tante, buurvrouw, vriendin of collega die echt fantáááástische resultaten heeft geboekt met een dieet dat ik misschien ook maar eens moest proberen.

Maar ik wilde helemaal geen goedbedoelde adviezen.

En ik wilde al helemaal geen dieet waarin ik alleen maar groene, gele en rode dingen moet eten. Of waarin ik juist geen brood, aardappelen, rijst of pasta mocht eten. Ik wilde geen punten tellen en elke dag tot op de gram bijhouden wat ik precies eet. Dat waren allemaal geen oplossingen voor mij. Dat wist ik, want ik had het allemaal al eens geprobeerd.

Ik wilde rust in mijn hoofd. Duidelijk krijgen waarom ik meer eet dan ik zou moeten eten, waarom ik niet weet wat mijn lijf eigenlijk nodig heeft, waarom ik steeds mijn ‘gezonder leven’ pogingen saboteer en ondermijn.

Dat dikke lijf van mij droeg een zwaar hoofd vol gedachten met zich mee.

En in dat hoofd moest de knop om. Iemand toevallig nog een gebruiksaanwijzing over hoe ik die knop kon vinden? Want ik was de mijne geloof ik jaren geleden verloren. Toevallig kwam ik via Facebook een oproep tegen van Gusta: “Wat zou het voor jou betekenen om grip te krijgen op je gewicht?”
Dit is was het. Hier moest ik mij voor opgeven.  

In het eerste gesprek luisterde Gusta aandachtig naar mijn verhaal en vatte zij het samen met: “jij bent een vechter hè?!” Tijdens de rit naar huis viel het kwartje: Dat ik al jaren en jaren probeer van mijn overgewicht af te komen, steeds weer op andere manieren. En dat het dus steeds niet echt lukt.

Dat ik daarom mezelf op dat punt als een soort van mislukkeling zie.

Het voelde alsof ik op gewichtsverlies gebied een hopeloos geval was. Maar door Gusta besefte ik dat dat niet waar is, want; Ik gaf uiteindelijk nooit op! Ik ging altijd weer op een nieuwe manier het gevecht met mezelf aan. En ook al zei ik wel eens “Als deze poging om af te vallen niet lukt, dan houd ik er mee op en blijf ik voor altijd dik”, uiteindelijk begon ik altijd weer opnieuw. En om als overwinnaar uit de strijd te komen, moet je soms misschien toegeven dat je het niet alleen kunt.

Gusta is zo heerlijk grappig en eerlijk. De verlangens en het gevecht met eten en diëten waren zo ontzettend herkenbaar. Eindelijk iemand die snapt hoe het voelt. Eindelijk iemand die erover durft te praten. Eindelijk iemand die eerlijk is over de schaamte en schuldgevoelens rondom eten.

Eindelijk iemand die waarbij ik kon praten over mijn overgewicht zonder ongemakkelijk gevoel. Ik ging er helemaal voor.Ik leerde dat gezonder leven (lees: ‘kilo’s kwijtraken’) psychisch is. Een zoektocht naar een nieuwe houding. 

Niet mijn buik bepaalt wat ik wel of niet eet: dat bepaal ik zelf!

Voor het eerst in jaren begreep ik mijn lichaam. Ik leerde begrijpen hoe mijn lijf reageerde op verschillende voedingsmiddelen, op calorieën, op vetten, koolhydraten, eiwitten, vezels, vocht, sporten, alles. Omdat ik op een gezonde manier aan het afvallen was ging het aan het begin voor mijn gevoel soms langzaam. Samen met Gusta vierde ik elke kilo. 

In 2 jaar tijd ben ik maar liefst 58 kilo afgevallen en ben ik stabiel op mijn streefgewicht! Want na jarenlange strijd, ben ik mijzelf gaan snappen. Ben ik mijn lijf gaan snappen en heb ik leren luisteren naar wat IK nodig heb. Neem nog één goedbedoeld advies aan. Kies voor léven in plaats van strijden! Lieve groetjes Elisah.


Na elke afspraak met Gusta ging ik er weer vol voor!
Sabine

Hoi ik ben Sabine, 43 jaar, getrouwd, 2 kinderen en ik sport drie keer per week. Zo’n jaar geleden ben ik in contact  gekomen met Gusta. Het klikte meteen.

Ik wilde graag 20 kilo afvallen en het lukte me niet meer alleen. Door gesprekken met haar kwam ik er achter dat het allemaal veel dieper zat en dat het een langere tijd nodig zou hebben om tegen mijn overgewicht gedag te zeggen.

Tijdens het traject merkte ik dat ik te veel afleidingen had en ik niet altijd 100% gemotiveerd was. Maar toch, na elke afspraak met Gusta ging ik er weer vol voor. Zoveel tips en trucs kreeg ik. En ook zoveel energie!

Alleen wanneer door omstandigheden onze afspraak niet door kon gaan, liet ik toch de touwtjes weer wat vieren. Ik heb gemerkt dat je er helemaal klaar voor moet zijn. Dat je er tijd en energie in moet steken en zeker niet moet opgeven.

Gusta heeft mij veel geleerd over voeding, gezonde keuzes te maken en mealprepping/plannen en het belangrijkste mij elke keer opnieuw te motiveren, nieuwe inzichten en energie te geven. Maar je moet er zelf ook echt 100% voor gaan!!!

Met de handvatten van Gusta kom je dan zeker tot een goed resultaat.


Zo hield ik absoluut niet van sporten
Judith

Twee jaar geleden startte ik bij Gusta in een groepstraject met een klein groepje dames. Eerst was er een individueel gesprek en werd er een maaltijdplan samengesteld. Daarna kwamen we met dat groepje wekelijks bij elkaar. In het begin kenden we elkaar niet, maar naarmate de weken vorderden werd de groep steeds hechter.

Iedere week kwam er een ander onderwerp aan bod en kregen we opdrachten mee voor thuis. Ik leerde anders tegen eten aan kijken en hoe ik met bepaalde emoties ergens op reageerden. Gusta wist ook op bepaalde knoppen te drukken, om me bewuster over eten en gedrag na te laten denken.

Ze hield mij als het ware een spiegel voor.

Ik heb het traject als heel erg bijzonder ervaren en heb enorm veel van Gusta geleerd. Zo hield ik absoluut niet van sporten en ze bleef maar volhouden dat als ik een sport leuk genoeg zou vinden, ik er vanzelf gemotiveerd door zou raken. . Ik verklaarde haar nog net niet voor gek.

Ik doe nu 4 x per week aan cross fit!

In totaal ben ik 13 kilo afgevallen naar aanleiding van haar begeleiding. Ik ben Gusta hier nog steeds heel dankbaar voor en met de andere dames heb ik nog steeds contact!


Van Gusta mag je alles eten
Bella

Een aantal jaar geleden heb ik Gusta leren kennen in de sportschool, we trokken naar elkaar toe eigenlijk in eerste instantie omdat we beiden een maagverkleining hebben ondergaan. Het klikte meteen.

We herkenden zoveel in elkaar. We wisselde ervaringen en eet ideeën uit. Ik vind haar een leuke, spontane meid. Ze houdt er niet van om haar cliënten dingen(eten)te verbieden. Ze laat ze er gewoon verstandig mee omgaan. Hierdoor merken ze dat het “dieet” of beter gezegd, nieuwe levensstijl ook echt een onderdeel van hun leven wordt.

Zonder restricties en zware regels waardoor een terugval alleen maar “waiting to happen” is. Buiten alle nuttige eet-tips, motivatie, gezelligheid is er ook tijd voor fijne gesprekken. Laagdrempelig waardoor het voor mij juist een grotere uitdaging/avontuur is om het vol te houden.

Bella is zelf meer dan 60 kilo afgevallen door haar maagverkleinde operatie.
Om dit succesvol te kunnen doen heeft ook zij een intensief traject doorlopen waarbij ze vooral geleerd heeft hoe (over-)eten een rol speelde in háár leven. Zij is ook inmiddels een aantal jaar in balans op haar streefgewicht. Ze heeft van haar passie haar beroep gemaakt en geeft o.a. Pilates lessen aan dames van alle leeftijden en formaten.


Afvallen! Je hebt niets te verliezen behalve je kilo’s

En ik snap het, het is heel persoonlijk. En een beetje pijnlijk. En ook heel eng. Want stel… stel dat je er weer in gaat geloven. Dat het ook voor jou mogelijk is… Dat is misschien nog wel het engste. Weer ergens aan beginnen. Met de kans op falen. Maar zeg ns eerlijk, een kop koffie drinken kan toch altijd?
Doe er je voordeel mee! Maak kennis!

Extra voor jou
gratis download met
10 superslimme tips
waarmee ook jij je dieet
beter vol kunt houden

10 superslimme tips om jouw dieet vol te houden

10 superslimme tips

Send download link to:


Als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en give aways?
Schrijf je in:

Als eerste op de hoogte